- Martisorul ce aduce primavaraMartisorul este strans legat de traditia romaneasca: el nu se intalneste decat in spatiul carpatic si in zonele limitrofe, la romani si la unele populatii invecinate
- Coronita de CraciunIntroduceti o scobitoare in capatul unui dop de pluta cat de mult puteti. Daca doriti puteti sa puneti lipici pentru a fixa mai bine scobitorile. Se repeta operatiunea pentru fiecare dop de pluta care se foloseste la coronita.
- Ornamente de bradLuati un dop de pluta obisnuit si lipiti o margea rosie la unul din capetele lui. Folositi lipici cald.
- O altfel de ghirlandaAdunati toate materialele, puneti ata in ac si alegeti primul dop de pluta. Se pune cu unul din capete pe o planseta de lucru. Fixati o sula in centrul dopului si bateti cu ciocanul in capatul sulei
- Behemoth de Jason MartinIn cadrul expozitiei sale Infinitive care a a avut loc nu de mult la Galeria Lisson din Londra, artistul britanic Jason Martin a expus si sculptura sa, Behemoth.
- Afisier din dopuri de plutaIata ce va sugeram in spiritul sezonului: un afisier din dopuri de pluta in forma de inima!
- Casa din copacNumit "Casa din copac", acest mic si ingenios adapost mobil a primit denumirea mai degraba datorita materialului din care este confectionat decat datorita utilizarii lui.
- Candice Olson despre plutaNascuta in 1964 in Canada, mama a doi baieti, Candice Olso, si-a dobandit statutul de designer de interior pe durata a 17 ani de activitate in domeniu.
- Un designer preocupat de plutaDaniel Michalik este un designer din Brooklyn care si-a directionat preocuparile catre cercetarea si dezvolatrea folosirii materialelor neconventionale si neutilizate la potentialul lor
- Interviu cu arhitectul Jordi Bonet i ArmengolIntr-o armonie perfecta cu filosofia lui Gaudi, pluta l-a cucerit pe Jordi Bonet i Armengol, arhitectul responsabil cu constructia catedralei Sagrada Familia, care motiveaza intr-un interviu neformal alegerea sa cu privire la pluta folosita in cripta din maiestuoasa catedrala